Met dyslexie naar het Voortgezet Onderwijs

Doel

Het algemene doel van de cursus is kinderen met dyslexie voorbereiden op het voortgezet onderwijs. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Dyslexie en je kwaliteiten: Er wordt aandacht besteed aan het onderwerp dyslexie in het voortgezet onderwijs, bewustwording van je kwaliteiten en hoe je deze in het voortgezet onderwijs kunt inzetten.

  • Woordjes leren in een vreemde taal: De kinderen leren een effectieve methode voor het leren van woordjes. Tevens ontdekken zij middels een experiment op welke manier zij het gemakkelijkst informatie onthouden. 

  • Teksten samenvatten: Besproken wordt welke aspecten bij het lezen/begrijpen van een tekst van belang zijn en hoe een tekst op een goede manier samengevat kan worden. 

  • Mindmappen: Er wordt geoefend met het maken van mindmaps. Voor het leren van teksten kan deze methode goed worden ingezet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van visualiseren en creativiteit. 

  • Agendagebruik, planning en organisatie: Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van een agenda evenals de planning en organisatie van het huiswerk. 

  • Faciliteiten: De mogelijkheden voor kinderen met dyslexie in het voortgezet onderwijs worden besproken.

 

Tijdens de bijeenkomsten zal ruimte zijn voor individuele hulpvragen van de kinderen.

Huiswerk

Na afloop van elke bijeenkomst krijgt uw kind een opdracht mee naar huis die de volgende bijeenkomst besproken wordt. Deze opdrachten dient u samen met uw kind te maken. Ten behoeve van de effectiviteit van de cursus is het belangrijk dat het huiswerk gemaakt wordt.

Data en locatie

De cursus bestaat uit totaal 6 bijeenkomsten: één kennismaking-bijeenkomst van anderhalf uur, samen met ouders; daarna vier bijeenkomsten van één uur voor de kinderen. In het nieuwe schooljaar volgt een afsluitende gezamenlijke bijeenkomst in de avond. Doorgang van de cursus is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De cursus vindt plaats tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie op maandag, dinsdag of woensdag van 15:30 tot 16:30 uur. De exacte data worden na aanmelding bekend gemaakt. De cursus wordt gegeven op de Pelssingel 20a in ’s-Hertogenbosch, een locatie van Praktijk Spil.

Kosten

De kosten voor de totale cursus (zes bijeenkomsten) inclusief cursusmateriaal, bedragen € 175,00.

Aanmelden kan tot en met 31 januari 2020.

U kunt uw kind inschrijven door onderstaand formulier uit te printen en ingevuld te e-mailen naar cursus@praktijkspil.nl. 

Klik hier voor het aanmeldformulier (PDF).

 

Quote van een ouder uit 2018:

 

------

“De cursus is goed en effectief. Het geeft zelfvertrouwen!”

------

Locatie Vught

(tevens postadres)

Taalstraat 89

5261 BB Vught

Locatie Gestel - Medisch

Centrum Achter de Linden

Schijndelseweg 15-j

5271 BK Sint-Michielsgestel

Locatie Boxtel

Gebouw van Tripade

Mgr. Wilmerstraat 22A

5281 JT Boxtel

Locatie Den Bosch

Pelssingel 20A

5212 PA 's-Hertogenbosch

Locatie Waalwijk

Gezondheidscentrum Het Koetshuis

Koetshuislaan 607

5146 BR Waalwijk

 

Locatie Waalwijk - Grotestraat

Grotestraat 142

4151 HC  Waalwijk

 

Locatie Oosterhout

Bredaseweg 106A

4902 NS  Oosterhout

© 2017 Spil Vught B.V.