Voor jong volwassenen
Aanbod jongvolwassenen: vanaf medio 2025
De jeugdwet is bedoeld voor jeugdigen tot 18 jaar. Hoe kan de hulp voortgezet worden als een jeugdige 18 jaar wordt?
Vanaf 18 jaar valt de zorg onder de zorgverzekeringswet (wanneer het gaat om GGZ problematiek). Als praktijk zien we, dat het gat tussen de jeugdzorg en de volwassenzorg voor jongvolwassenen (18-23 jaar) erg groot is. Praktijk Spil richt zich binnen het volwassenen aanbod specifiek op jongvolwassenen in de leeftijd van 18-23 jaar.
Jongvolwassenen met enkelvoudige problematieken, zoals ADHD, stemmingsklachten, angstklachten, autisme spectrum problematiek en problemen in de gedrags- en emotieregulatie kunnen hiervoor bij Praktijk Spil terecht. Tevens kan de zorg die reeds gestart is vanuit de jeugdwet, doorgezet worden (mits de betreffende zorgverzekering ook contracten heeft met Praktijk Spil).
Werkwijze
Jouw hulpvraag staat centraal en wordt in het eerste contact besproken. Vervolgens wordt een zorgplan gemaakt, waarbij een inschatting van behandelduur, tijd en intensiteit wordt gemaakt. Regelmatig evalueren we samen de doelen en stellen we deze bij indien nodig. Zowel behandeling als diagnostiek is mogelijk binnen de zorg. Daar waar passend, wordt e-health ingezet.
Wachttijden
De wachttijd is op dit moment nog niet bekend. Ons aanbod voor jongvolwassenen gaat pas medio 2025 van start. We verwachten een wachttijd van 2-3 maanden. De wachttijd wordt regelmatig bijgewerkt op onze website. Wanneer de wachttijd voor jou te lang is, kan wachtlijstbemiddeling aangevraagd worden bij jouw zorgverzekeraar.
Vergoeding
Behandeling voor jongvolwassenen wordt met een verwijsbrief van de huisarts volledig vergoed door de volgende zorgverzekeraars vanaf medio 2025:
-
CZ
-
Ohra
-
Nationale Nederlanden
-
Menzis
Let op! Eerst wordt het eigen risico aangesproken, dit is een vast bedrag per jaar. Het is verstandig navraag te doen bij jouw verzekering over de vergoeding.
Alle consulten worden maandelijks gefactureerd, volgens de tarieven die vanuit de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vastgesteld zijn. Vervolgens kan je de factuur indienen bij jouw zorgverzekeraar.
Voor het goedgekeurd kwaliteitsstatuut GGZ, klik hier.
Voor meer informatie over het zorgprestatiemodel, klik hier.