top of page

Wat bieden we?

Door middel van gericht psychodiagnostisch onderzoek en gerichte begeleiding bieden we snel duidelijkheid bij leerproblemen en gedragsproblemen.

 

Wanneer deze (bijvoorbeeld in de vorm van een diagnose zoals dyslexie, dyscalculie en AD(H)D) gevonden is, kan direct doorverwezen worden naar zowel interne als externe specialisten voor intensieve behandeling op alle gebieden.

 

Daarnaast bieden we sociaal emotionele behandeling voor kinderen, zoals faalangst-reductietraining en psycho-educatie. Ook bieden we gezinsbegeleiding en traumabehandeling.

Kinderen met een werkje

Wat kunt u verwachten na aanmelding?

Nadat u uw kind bij ons heeft aangemeld via het online aanmeldformulier ontvangt u meer informatie over de wachttijd. Indien de zorg ingepland kan worden nemen we telefonisch contact op en overleggen we wat de beste aanpak is voor uw kind. 


U krijgt via onze beveiligde omgeving de benodigde informatie toegestuurd. In geval van vergoede zorg is het van belang dat we de verwijzing van de (huis-)arts of een beschikking van de gemeente ontvangen. 

Hoe werken we?

01

Onderzoek

Nadat uw hulpvraag is doorgesproken, wordt ervoor gezorgd dat de inhoud van het onderzoek aansluit op de individuele situatie. Het onderzoek wordt gepland op één of meerdere dagdelen, afhankelijk van de hulpvraag. Voorafgaand aan het onderzoek vindt een kennismaking-/intakegesprek plaats. Na afronding van het onderzoek ontvangt u een onderzoeksverslag en een uitnodiging voor een adviesgesprek. Een gesprek vindt bij voorkeur plaats met alle betrokkenen.

02

Behandeling

Voor het opstarten van een behandeling vindt een eerste gesprek plaats en op basis daarvan wordt een zorgplan opgesteld, zowel bij vergoede als niet-vergoede zorg. Behandelingen worden periodiek geëvalueerd door middel van toetsen/vragenlijsten. U ontvangt een evaluatieverslag en een uitnodiging voor een evaluatiegesprek.

03

Afronding zorg

Als alle zorg in overleg is afgerond, krijgt u een mail met daarin een tevredenheidsvragenlijst. Het is belangrijk voor de praktijk om deze ingevulde vragenlijst van u te ontvangen. Tijdens een onderzoek of behandeling, krijgt uw kind ook de kans om zijn/haar tevredenheid aan te geven.

Gegevens-verwerking

We besteden te allen tijde zorg aan het correct omgaan met de gegevens van uw kind en andere betrokkenen. Daarbij volgen we ons interne beleid (conform de AVG). Dit merkt u bijvoorbeeld aan het gebruik van beveiligde e-mails.

Op het moment dat uw kind 12 tot 16 jaar is, dan is het fijn als u helpt uw kind te laten weten dat persoonsgegevens en zorg-informatie alleen met u als ouders en het kind worden gedeeld. Bij kinderen van 16 jaar en ouder verplicht de wet dat wij het kind om toestemming vragen vóór informatie met ouders wordt gedeeld. 

Voor de eerste keer naar Spil?

Je mag binnenkort naar Spil omdat we je graag willen helpen met iets wat moeilijk voor je is.

We doen dat in een ruimte met iemand van Spil en gaan samen aan de slag.

 

Een ochtend of een middag mag je allemaal korte taken doen waarbij we kijken naar wat jij allemaal goed kunt. Als je iets moeilijk vindt, is dat helemaal niet erg zolang je maar je best doet en dat doe je vast wel! En aan het begin mag jouw vader en/of moeder er bij blijven, dan gaan we eerst samen praten. Daarna blijf je alleen voor het onderzoek.


Na het onderzoek maken we een mooi verslag en gaan we alles bespreken met jouw ouders en juf of meester maar ook met jou als jij dat wil. Wij vinden het belangrijk dat je je goed voelt en dat we je kunnen helpen om je fijn te voelen op school en thuis. We zien je graag met een lach! En je kunt hier al een foto vinden van degene met wie jij mag werken.

bottom of page